2019-09-15 1606 瀏覽
朋友生日,諗住入西貢靜靜地避世慶祝,見呢間門面ok 好似幾多好評,點知理想與現實往往不符。鋪面好細,但枱又好迫,訂枱嗰時見到價錢定位仲諗住環境應該ok, 有點失望但都算啦香港有邊度食野唔迫。干邑龍蝦湯,味係ok 但太稀唔rich等左一個鐘左右,"五成熟" 嘅西冷扒,尾嗰邊完全係十成熟,火喉控制明顯唔得。味就ok嘅,覺得有啲浪費咗塊扒。(隔離枱都叫左,叫三成熟但仲熟過我嗰塊,因為張枱太近所以睇到)另外叫左兩個side dish, 薯條同埋雜菌,因為毫無特別所以冇影,而side dish 係等左個半鐘先黎,扒都食完啦。最後就係等左個半鐘先到嘅鵝肝意大利飯,公道啲講,份量足味道都唔差,只係等左太耐乜胃口都冇。老實講,呢個價錢我唔會expect 咁嘅服務,成餐飯冇人主動加水,追單佢地嘅態度亦唔好。冇錯去西貢想慢活,但等個半鐘先黎個飯係接受唔到,而環境亦係坐得唔舒服唔可以好好傾計。我明weekend 會忙,唔夠人手,咁就唔好塞咁多位啦,辛苦自己辛苦客人。咁嘅價錢咁嘅環境態度,冇下次。

干邑龍蝦湯,味係ok 但太稀唔rich
干邑龍蝦湯

西冷扒

鵝肝意大利飯

咁嘅價錢咁嘅環境態度,冇下次。
2019-09-15