餐廳: 百芳池上便當 (希慎廣場)
資訊:

2023-09-01 94 瀏覽
銅鑼灣午飯時間又好趕嘅情況下,所以結果都係叫外賣會最方便,因為唔使等位。諗吓靠近地鐵站附近嘅地方叫嘢食,因為覺得會比較快啲,跟住有朋友諗起可以試吓呢間百芳池上便當。外賣送來嘅時間比想像中多咗啲,但係還可以接受嘅,嚟到都仲係亂嘅。朋友叫咗個百芳滷雞扒便當,分量方面係足夠嘅,雞扒味道亦都好夠味,下邊仲有少少粉絲,不過重點係啲汁唔係好夠,所以食落個飯會有啲比較乾嘅感覺。我就叫咗個台灣半筋半肉牛肉麵,跟台灣粗麵,面底幾夠煙韌咬口,份量亦都足夠反為肉嘅份量比我想像中少,有啲唔夠喉,湯底味道都可以。仲有叫咗兩杯珍珠奶茶同埋布丁奶茶,珍珠奶茶味道係平均水準,布丁奶茶嘅布丁份量比較少,同埋口感始終唔夠台灣本地嗰啲咁滑。下次都係叫返珍珠奶茶穩陣啲。

2023-08-26
外賣送餐