2022-06-14 367 瀏覽
因為落大雨,就朋友方便,都係留返喺附近商場食嘢。臨時決定去食Kiki麵。好彩我哋早到,唔使等就有位。我哋叫咗兩個麵set: 有齊前菜、主食同飲品。🦀蟹黃油拌麵 + 蒜片台式腸 + 凍白桃烏龍 ($148)- 蟹黃油拌麵可自行加入蟹黃、蟹油及醋,我試咗一啖原味之後就落曬所有配料,撈埋一齊食。加咗醋令蟹肉鮮味大大提升,鍾意食蟹嘅人一定喜歡呢個拌麵。- 台式香腸甜甜地,唔會太油,味道唔錯。- 凍白桃烏龍茶,頗大杯,有桃香味,烏龍茶可解除油膩感。🥣鮑魚花膠濃湯雞灌麵 + 涼拌皮蛋 + 熱冬瓜茶 ($148)- 鮑魚花膠雞湯麵嘅雞湯味道濃郁,無加味精,飲完唔會口乾。兩隻鮑魚同兩片花膠都好淋滑,以呢個價錢嚟講都算有驚喜。- 涼拌皮蛋,味道普普通通,可以唔試。- 熱冬瓜茶,味道清香,唔會太甜。

🦀蟹黃油拌麵 + 蒜片台式腸 + 凍白桃烏龍 ($148)
- 台式香腸甜甜地,唔會太油,味道唔錯。
- 凍白桃烏龍茶,頗大杯,有桃香味,烏龍茶可解除油膩感。

- 涼拌皮蛋,味道普普通通,可以唔試。
- 熱冬瓜茶,味道清香,唔會太甜。
蒜片台式腸
蒜片台式腸