2022-05-19 1242 瀏覽
總結先放在開頭:打卡可以黎,帶小朋友可以黎,如果單純為咗食好野就不必了當日為咗轉下心情,黎迪士尼食下特色點心,特色點心需要提前預約,我地點左大部分:同家鄉煎薄餅一隻味道,係用模具壓出黎,比較厚,都算點心入面比較好食既,鹹鹹香香,但上檯五夠熱辣。其實本身上食評網見到d相,都覺得外形五係好美觀但實物睇落係ok既,兩款包都係甜餡,不過不失。豆沙包,又係不過不失的味道,打卡專用。呢個菜肉包就真係有d失望,首先個包本身就細,然後入面個餡仲少,小籠包既餡都多過佢,好無存在感,可以五點叉燒包,不如酒樓普通叉燒包天鵝酥反而係成餐點心最好食既,夠香酥熱辣最後全餐最伏,三色凍糕,個樣已經模糊唔夠靚,仲要食落又無奶香味,三隻好似差唔多味,但實在食唔出咩味,隔離個士多啤梨仲好食d我記得三色凍糕都幾貴下,千祈唔好嗌好彩事先都係為咗打卡先黎,係無失望既,符合期望,不過成餐都五平既,話曬喺迪士尼入面,大家可以參考下再決定
總結先放在開頭:
打卡可以黎,帶小朋友可以黎,如果單純為咗食好野就不必了
迪士尼特色點心

米奇煎薄餅

迪士尼Duffy&ShellieMay甜包

其實本身上食評網見到d相,都覺得外形五係好美觀
但實物睇落係ok既,兩款包都係甜餡,不過不失。

唐老鴨黛絲鴨豆蓉包

豆沙包,又係不過不失的味道,打卡專用。

綠色小人菜肉包

蠔汁叉燒豬仔包

叉燒包,不如酒樓普通叉燒包

荔蓉天鵝酥

天鵝酥反而係成餐點心最好食既,夠香酥熱辣

Tsum Tsum 三色凍糕

我記得三色凍糕都幾貴下,千祈唔好嗌

米奇煎薄餅
蠔汁叉燒豬仔包