2023-12-14 318 瀏覽
嚟到呢一間小店,第一感覺就係懷舊又溫馨。喺呢度,我試咗幾款經典小吃,每一款都係美味爆燈💥!首先係咖喱魚蛋,外皮煎到微微酥脆,一啖落口,鮮嫩滑溜嘅魚蛋同那香濃夠勁嘅咖喱汁撲鼻而來,真係正喎!跟住啖啖肉嘅豉油雞,滲透晒豉油嘅獨特香味,肉質鬆化,腍到掉嚟,味道入味又唔會太鹹,真係夾!至於鹹檸七,個個都知道係港式茶餐廳嘅經典飲品,喺呢度飲到嘅鹹檸七咁解渴,酸甜帶鹹,開胃得嚟,飲完仲想再黎一杯🍹。仲有一款廚師推介嘅牛三星炒飯,每粒飯珠都爆炒到金黃飽滿,牛肉粒嫩而不柴,上面撒咗少少蔥花點綴,不得了咁香口。最後,低調嘅綠豆沙甜品出場,幼滑冰凍,口感細緻,綠豆香不膩口,當個完美Ending!總括嚟講,呢度嘅食物係可以搵到家常嘅温暖,臨走嗰刻,仍然嚟緊個美味回憶難以忘懷👍🏼。今次食評就到咗呢度,記住呢度,下次路過嘅時候,唔好錯過喇!