2024-02-01 348 瀏覽
繾綣入心嘅栗子班戟🥞,大滿足!今次去食幸福班戟,心思思想試下嗰款日本國產栗子班戟。初試感覺就係,呢個真係透心涼唷~ 開口一啖,口感得嚟綿綿,又得嚟脆脆;咬落去個栗子煙韌之餘,又滋味十足。栗子蓉膩得嚟唔膩口,真係幸福感爆燈!旁邊嘅日本栗子蓉同埋脆脆嘅殼物令啲班戟多咗幾重惊喜,每一啖都唔單調。轉戰去開心果芭菲,豪邁上舊啲忌廉,再配上那粒珍貴嘅日本栗子,真係賞心樂事。不過,起碼對我嚟講,粉紅胡椒味好似有少少突兀,總體嚟講都算係相得益彰啦。而家講落手工奶茶班戟,好似有少少回到咗基本嘅平靜。拎起一塊,勁香邪惡忌廉加上啲脆脆嘅殼麥,雪糕嘅冰涼,同埋班戟嘅溫暖混合埋,味道層次豐富,餘韻繚繞。絕對係一次味蕾樂園之旅!下次有機會仲要再嚟試其他款。😋👍🍀

絕對係一次味蕾樂園之旅!下次有機會仲要再嚟試其他款。😋👍🍀