今日嘅食評,我哋來到呢間講求親民風格嘅意大利菜餐廳。由麵包開始,酸種同法式牛油麵包新鮮出爐,搭配黑醋牛油,實在係叫人停唔到口呀!頭盤嘅生醃黑鱈魚,鮮味喺口裏彈跳,再嚟個杏仁脆紫菜,起嘅嘅脆感真係正!主菜部分,紅蝦手造幼麵真心得意,紅蝦膏濃湯汁嘅濃厚同幼麵個完美結合,蝦味又香又濃,每一啖都咁滿足。至於松葉蟹甲羅燒,蟹味重得嚟又唔會蓋過意大利飯嘅細嫩口感,完全係一種高手級嘅享受。最後,甜品時刻,蘋果金寶同乳酪凝乳交織成一場視覺同味覺嘅盛宴,每一層口感都清新唔膩口。飲品方面,無論係酸酸嘅ꜱʜᴀᴋᴇʀᴀᴛᴏ定係甜甜嘅ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ,都為今晚增添幾分悠閒既感覺🍹。總括嚟講,這間餐廳嘅每一款菜式,無論係視覺定係味道上,都做到既平實又不失格調,真係個稱心嘅美食之旅✨🍝👌。