2020-11-06 198 瀏覽
屋企人同朋友都提話Foodpanda外賣獨家優惠可以滿$100即減$30。不過都想堂食,就叫朋友食左先先上佢度玩貓。因為佢有沾麵,所以我唔想拎上去食。哈哈,我要超熱辣辣同加下湯,享受沾麵!健康炒雜菜 $35Fried assorted vegetables 四季豆、椰菜、冬菇、紅蘿蔔、洋蔥、青椒同金菇!最香口嘅係加咗蒜片!咸左少少,不過可接受!金菇牛肉卷 $38Beef enoki roll金菇牛肉配芥末醬?一開始仲蠢蠢以為係沙律醬,哈哈!加芥末醬多了一種辛味都幾特別!金菇爽爽聲,牛肉有d厚道唔係薄薄的!味千之霸 $72Ajisen ultimate combo豬軟骨同好多叉燒,肉類勁重份量!有一隻溏心蛋,點解既?!沉沒係湯當中。叉燒半肥瘦好邪惡!勁多件,朋友分左件比我,軟過我沾汁麵既叉燒咁。味千沾汁麵 $65Tsukemen溏心蛋配沾汁麵係無走雞,流心咁既蛋黃痴去麵到一流!魚介豚骨味湯底,唔太咸!筍無異味,姐係好「酸粟」個種味道!比一般拉麵粗身少少,掛湯能力相對強d!叉燒硬身過拉麵個個叉燒,肥感減少。+$11 白桃乳酸蘇打 White peach calpis soda上台一陣桃味!

健康炒雜菜 $35
Fried assorted vegetables

金菇牛肉卷 $38
Beef enoki roll

味千之霸 $72
Ajisen ultimate combo

豬軟骨同好多叉燒,肉類勁重份量!

有一隻溏心蛋,點解既?!沉沒係湯當中。

味千沾汁麵 $65
Tsukemen
溏心蛋配沾汁麵係無走雞,流心咁既蛋黃痴去麵到一流!

魚介豚骨味湯底,唔太咸!筍無異味,姐係好「酸粟」個種味道!

+$11 白桃乳酸蘇打
White peach calpis soda
上台一陣桃味!酸酸甜甜,富有白桃味,唔藥水!蘇打爽喉,cool~有d益力多咁,嘻嘻!

+$6生薑檸蜜
Honey lemon ginger
秋冬女士至愛,暖身生薑。佢有一片一片嘅生薑,估唔到咁真材實料!