Flames (鴻圖道)

Flames有多間分店,包括鰂魚涌、黃埔、同觀塘🧡 最近weekend去咗坐落於觀塘海濱匯嘅分店,餐廳空間感大,以木系+米白色作主調好舒服🎐 Weekend menu選擇多,有brunch例如egg benedict、沙律、意粉、pizza、fish & chips、burger等🥪🍕🍝🍔🐟𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁•紅酒燴牛面肉草菇扁意粉• $𝟭𝟰𝟴🐮紅酒燴牛面味道香醇濃郁,肉質軟腍,帶有骨膠原嘅部分仲入口即溶☺️ 而且份量十足,有四大件😚 扁意粉質感未去到𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲但都可以👌🏻 整體唔錯🧡•新鮮黑松露蘑菇薄餅• $𝟭𝟲𝟴除咗有蘑菇,仲有新鮮黑松露片✨ 加上意大利奶酪芝士忌廉同馬蘇里拉芝士,好香口🧀🍄 另外要讚下個薄餅底,外脆而內層柔軟濕潤,並帶有炭香及麵粉香氣,有正宗拿坡里披薩嘅感覺🤤另外可以加是日餐湯或沙律(+$𝟭𝟱),當日係蘑菇湯🍄,味道正常。再可以加意式咖啡或果汁(+$𝟭𝟴)𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮拉花好靚,味道帶微甜☕️🍫整體覺得食物水準達中上水平,環境舒服,價錢合理,推介👍🏻⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 8/

•紅酒燴牛面肉草菇扁意粉• $𝟭𝟰𝟴

•新鮮黑松露蘑菇薄餅• $𝟭𝟲𝟴

再可以加意式咖啡或果汁(+$𝟭𝟴)
𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮拉花好靚,味道帶微甜☕️🍫

整體覺得食物水準達中上水平,環境舒服,價錢合理,推介👍🏻

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8/10