📍呦呦鹿鳴之布丁燒呢排已經好耐冇出甜品post🥲尋日學校運動會去咗葵涌,梗係要趁機去葵廣掃街la✌🏻今次介紹嘅呢一間著名甜品店主打多款創意口味嘅布丁燒,而且喺香港都已經有幾間分店,一直好想去試💓另外,店舖以鹿🦌為主題,除咗有靚靚嘅打卡位之外,每一款嘅布丁燒上面都有可愛嘅鹿仔圖案㗎😍🍮回魂布丁燒 $38呢個咖啡口味☕️嘅布丁燒係人氣No.1❣️咖啡甘香濃厚,同時入口散發微微嘅焦糖香😚另外,由於咖啡帶有輕微澀感,同焦糖漿相輔相成,所以食落唔會太甜👍🏻布丁口感順滑,蛋味香濃,仲入口即化,真係超級creamy呀🤤~底層係芝士蛋糕,質感輕盈、濕潤綿密,吸晒碟上面嘅咖啡同焦糖,每一啖都又香又濃,非常滿足💗⚠️店員會問係咪宜家食,如果係,佢會幫你將布丁反轉倒落隻碟到(所以我就影唔到鹿仔🥲)✨總括嚟講,布丁燒非常高質,𣎴論喺味道定係賣相方面都好有驚喜,果然冇令人失望🫶🏻咁之後去葵廣掃街又多個選擇,好想試晒咁多款呀🤭評分(最多為5粒⭐️,✨為0.5)❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️❣️服務:⭐️⭐️⭐️❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨❣️CP值:⭐️⭐️⭐️📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛
📍呦呦鹿鳴之布丁燒

🍮回魂布丁燒 $38
回魂布丁燒

評分(最多為5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️

🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚🩵💙
如果想睇更多food reviews,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
回魂布丁燒