餐廳: Bamboo Thai (屯門市廣場1期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-06-02 163 瀏覽
天氣熱加上又落雨,感覺好似泰國(幻想旅行中) 🤣想食泰國野,就去Bamboo Thai食~#青木瓜蝦沙律 🥗泰國野好多時都有啲開胃沙律,小妹都叫左青木瓜蝦沙律醒下胃先,酸酸辣辣,辣度比想像中高,唔食得辣既小妹只係食到少少🙈,蝦仁爽口,木瓜清新,係一個唔錯既開胃菜,好辣既朋友仔記得試下HKD68#黃金蝦餅 🦐本身想食春卷,可惜賣晒。就叫左個好多泰國餐廳都有既蝦餅試下,炸得乾身唔油,蝦膠彈牙,蝦味都幾出,食得出用左好多蝦去整,點埋甜酸醬,好味HKD75#火山排骨(小)🐖到重頭戲,係Bamboo Thai既招牌菜,大部份人都會叫,差不多每枱都有,咁緊係要試下佢喇!因為2人食既關係,只點了細份火山排骨,上到枱望落份量俾想像中大份😳,岩晒打卡😍,難怪個個都話係鎮店招牌菜,完全想像唔到叫大份的話個份量會係幾咁多🙈豬排骨叠到好似火山咁⛰️,配埋蔥花芫荽係面,感覺好似火山爆出黎咁既視角效果🌋🌋🌋🌋,排骨應該屬於spine既部份,肉質偏瘦但唔鞋,有肉味,配埋鹹鹹酸酸好泰式風味既醬汁,令人食指大動(餐廳貼心俾埋手套方便落手食排骨抵讚👍🏻)HKD118#香茅牛肉撈檬 🐂想叫啲carbohydrate 食下,夏

#青木瓜蝦沙律 🥗
HKD68

#黃金蝦餅 🦐
HKD75

#火山排骨(小)🐖
HKD118

火山排骨(小)

#香茅牛肉撈檬 🐂
想叫啲carbohydrate 食下,夏天熱辣辣食撈檬感覺開心過食湯麵🤪所以叫左個牛肉撈檬試下~牛肉軟身唔韌一啲都唔乾,加左洋蔥,醬汁帶淡淡香茅香味,撈檬汁酸甜帶蒜香,好滿足
HKD78

香茅牛肉撈檬