2021-03-12 641 瀏覽
聽聞依間係前四季主廚開 趁有時間就去朝聖下 店舖係利東街附近,好易搵到 ,仲要加上一條排到去街尾既龍,一定就睇到😂大概2點左右黎排,已經排到去差唔多街尾,等左接近30分鐘 ,終於都入到間店,店內有多款麵包,一場黎到,當然想試下最出名既蛋撻同埋牛角包。 可惜一問店員,先知蛋撻要到5點先有 ,可以先買左先,到咁上下時間先番黎拎,同埋一買要買半打或一打。由於我趕住番工 ,於是就放棄左買蛋撻,淨係買牛角包🥐一到手,即刻去對面個公園一試。 牛角包不是新鮮出爐(可能係新鮮出爐,但擺下擺下凍哂) ,所以會比較硬身, 牛油味不算重,不算脆,但酥皮夠多,口感整體都唔錯。不過比想像中有啲失望,可能比媒體誇大左小小😅😅感覺K11嗰間牛角包比較好食。 當然 ,蛋撻對比是比牛角包出名,尚未有機會食,待下次有機會再一嘗。建議店舖可以加個牌顯示蛋撻出售情況,咁就等一啲打算買蛋撻既朋友有啲預算💁🏼‍♀️
聽聞依間係前四季主廚開 趁有時間就去朝聖下

Croissant

30 分鐘 (外賣自取)