2019-07-06 72 瀏覽
聽聞調景嶺有間平靚正西餐同區既我緊係要去試下啦甘呢間店就係係彩明街市入面真係冇諗過街市入面都有正野環境算唔錯 唔係啲街市茶餐廳環境甘一睇menu就知點解係平靚正西餐啦因為真係好平好平 我甘岩係下午茶去買外賣佢地下午茶餐只係$32 有小型意粉 兩款小食同埋野飲 呢個價錢認真 快餐店都唔只啦但始終係下午茶 份量會輕量啲 不過女仔就岩岩好我叫左卡邦尼意粉配柚子雞翼同三蔥餡餅意粉好濃郁芝士味 份量我覺得岩岩好 再多就會好膩 配埋煙肉同洋蔥 真係好容易一啖接一啖柚子雞翼係事先炸左 再淋上少少柚子醬雞翼好大隻 啖啖肉 同埋好脆口 加上少少柚子醬 酸酸甜甜 好開胃三蔥餡餅就有啲似煎左既菜肉包 細細個 唔會太飽仲有荔枝綠茶配埋個餐 不過就略甜仲有叫左芝士吞拿魚蛋餅好少係香港食蛋餅 都算整得唔錯佢仲有好多其他既配搭 可以自己揀同埋黑松露野菌帶子大通粉呢個係正常size既份量 個人好驚訝有大通粉 而且做到吸晒啲醬汁 黑松露味濃 加上野菌簡直絕配 雖然帶子唔算好多 但以50幾蚊既價錢 算係甘啦最後再叫左個蒜蓉包好脆 好脆 一定好食過某pizza店既蒜蓉包佢有啲似薩利亞既個款不過就再脆多少少而且只係$12一
聽聞調景嶺有間平靚正西餐
同區既我緊係要去試下啦