2020-04-06 1183 瀏覽
車仔麵就成日食,上星期喺觀塘行街,look Openrice既時候見到呢間有特別湯底嘅車仔麵,地理位置又幾方便,抱住會中伏嘅心態去試試佢🙈一入到去店員已經主動俾咗啲消毒啫喱我哋,而且仲比左一包獨立包裝嘅我地帶走,都幾細心🙋🏻‍♀️我叫咗嘅係碗仔翅底既車仔麵🤩 第一次黎點可以唔試佢既招牌,個湯底比我想像之中濃郁好多,甚至同平時食嘅碗仔翅基本上冇乜分別😍食碗仔翅又點可以唔落醋呢,舖頭知道我哋叫咗碗仔翅湯底之後即刻將紅醋同胡椒粉拎俾我地。每個車仔麵餐都會送一款小食同飲料。配料方面我叫咗雞翼冬菇同雞肉,表現特別出色嘅係雞翼,好軟林,入味程度爆登!雞肉嫩滑,完全無overcooked!麻辣白肉十分惹味,味道唔算好辣但夠曬香,用嚟送碗仔翅好特別有另一番風味。河粉湯底索晒啲碗仔翅之後好入味,主要個口感就好似食緊一碗超足料嘅碗仔翅一樣😛 就算冇叫冬菇,碗仔翅入面嘅冬菇碎份量其實已經好足!而我朋友就叫咗椒鹽豬肚湯底,係一款比較重口味嘅湯底,飲落有濃嘅椒鹽味,而且湯底已經跟咗豬肚,好抵食!最後不得不提嘅係,小店外既露天花園原來係可以租借黎bbq,場地夠晒空曠,等疫情完一定要約朋友黎bbq🥱

每個車仔麵餐都會送一款小食同飲料。