The Market

一早就已經聽過「The Market」嘅鼎鼎大名,但係book位實在太難,今次提早左兩個月,總算成功食到佢嘅lunch buffet🥰🥰雖然係lunch,入座率都接近9成,可見佢有幾受香港人歡迎佢食物選擇唔算超級多,但絕對夠食,同埋無野係難食嘅😂1.長腳蟹呢個絕對係現場最熱門嘅野食,就我所見,無一枱係無拎嘅,仲要係一大盤一大盤咁拎😂 好新鮮,好鮮甜,同埋都好多肉😛 (好食得滯唔記得影相👉🏻👈🏻)2. 刺身刺身未到超好食,但係以自助餐黎講,算係高質,同埋係勁厚切,好滿足🥰🥰🥰3. 甜品我今次嘅甜品係用榴槤做主題,有榴槤雪糕、榴槤卷蛋、榴連撻等等,對於愛好榴連嘅我黎講,就略嫌榴槤味唔夠重,但係可能都係就返大眾口味,整體黎講都好食嘅😚 唔鍾意食榴槤都唔使驚,佢都有其他甜品😂😂😂其他仲有海南雞飯、印度咖喱、喇沙、冬蔭公、唔同嘅芝士、肉眼牛扒、羊架等等,全部都好滿意,推薦大家一試🙌🏻🙌🏻下次有機會一定會再黎食💓💓💓

雖然係lunch,入座率都接近9成,可見佢有幾受香港人歡迎

佢食物選擇唔算超級多,但絕對夠食,同埋無野係難食嘅😂

1.長腳蟹

2. 刺身