臨近11月,又係我老媽子生日既時候。有一日我同朋友經過銅鑼灣嘅時候發現咗呢度有間日式嘅居酒屋,所以把心橫諗住帶老媽子黎食,俾個驚喜佢。一去到門口已經見到好友日本氣息嘅感覺,外圍大多數都係啲木紋嘅裝修,同埋臨近聖誕節見到入邊都掛咗各式各樣嘅聖誕裝飾。入去去坐我哋就急不及待叫咗個蟹子沙律,彩虹卷,肥牛卷,仲有我最鍾意食嘅芝士雞,同埋魚干,當然仲有我老媽子最鍾意食嘅牛柳粒石鍋飯啦。食物嚟到,見到食物嘅賣相好靚一啖食落去估唔到仲好好味添,其中有我最鍾意食既芝士雞,一路食一路拉絲,諗返起都想食多次呀,估唔到牛柳粒石鍋飯先係重頭戲,我老媽子一路食一路刮下邊嘅飯焦俾我睇,佢話啲飯焦真係好好食,鍾意食飯焦嘅人一定會認同,同埋牛肉粒好有咬口,最後見到佢食得咁開心我就開心晒。呢間嘢真係唔錯㗎,大家有時間真係要試吓。
臨近11月,又係我老媽子生日既時候。

入去去坐我哋就急不及待叫咗個

食物嚟到,見到食物嘅賣相好靚

呢間嘢真係唔錯㗎,大家有時間真係要試吓。