餐廳: 周記點心
資訊:

又係男朋友收早既時間(≖‿ゝ≖)✧可以𝟚個人食下𝔱𝔢𝔞 我揀得既餐廳都係打卡𝖆𝖇𝖑𝖊佢揾既多數係平民食堂 懷舊野所以今次佢帶我黎周記點心食𝔱𝔢𝔞除左香港人都有外國人同中國人黎品嘗一番⤩ ⤪ ⤭ ⤮ 𝒪𝓇𝒹𝑒𝓇 ⤱ ⤲ ⤯ ⤰ 芝麻蝦多士 $𝟝𝟚超脆 食到𝓬𝓱𝓸𝓴𝓬𝓱𝓸𝓴聲 ᕙ(•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)ᕘ₊˚加埋芝麻好香口滿滿既蝦膠 總共有𝟜大舊 無試過食過錦大舊蝦多士配沙律醬 但我同男朋友都覺得如果配泰式辣醬會更夾奶皇流心西多士 $𝟜𝟘應該要遲啲叫 又或者後上 最後要甜同咸混合食 因為怕西多會凍 一切開奶皇就爆出黎 如果想影𝓲𝓰 𝓫𝓸𝓸𝓶𝓮𝓻𝓪𝓷𝓰要好好把握𝖌𝖔𝖔𝖉 𝖙𝖎𝖒𝖎𝖓𝖌 ◔.̮◔✧ 𝕏𝕆醬炒銀針粉 $𝟜𝟞本身好矛盾究竟要食炒腸粉定銀針粉好(๑•́ ₃ •̀๑)但好似銀針粉數量會比較多 加上炒腸粉好似其他鋪頭都食到 𝕏𝕆醬少辣 有海鮮味 有西芹芽菜花生做配料大推爸爸粟米魚肚羹 $𝟛𝟚好多料 每一啖都多多料 除左有粟米同魚肚 仲有蟹柳同蝦肉 ( ゚∀゚) ノ♡爸爸果然落多料比仔女食鵪鶉蛋燒賣 $𝟚𝟠第一次食鵪鶉蛋燒賣 我𝔢𝔵𝔭𝔢𝔠𝔱用蝦肉做燒賣 但食既時候先知係豬肉 𝓶𝓮𝓷𝓾上亦無講咩肉 我覺得鵪鶉

又係男朋友收早既時間(≖‿ゝ≖)✧

奶皇流心西多士 $𝟜𝟘
應該要遲啲叫 又或者後上
最後要甜同咸混合食 因為怕西多會凍

𝕏𝕆醬炒銀針粉 $𝟜𝟞
本身好矛盾究竟要食炒腸粉定銀針粉好(๑•́ ₃ •̀๑)
但好似銀針粉數量會比較多 加上炒腸粉好似其他鋪頭都食到
𝕏𝕆醬少辣 有海鮮味 有西芹芽菜花生做配料大推

爸爸粟米魚肚羹 $𝟛𝟚

鵪鶉蛋燒賣 $𝟚𝟠
第一次食鵪鶉蛋燒賣 我𝔢𝔵𝔭𝔢𝔠𝔱用蝦肉做燒賣 但食既時候先知係豬肉 𝓶𝓮𝓷𝓾上亦無講咩肉 我覺得鵪鶉蛋配蝦肉好食𝔻 但男朋友覺得好食 所以我無出聲 無講話好食(ㆆᴗㆆ)

鳳爪排骨飯 $𝟛𝟞
兒時回憶 男朋友想食飯 所以先揀呢個食 (ఠ్ ˓̭ ఠ్)普普通通不過不失

地址:周記點心 (西環)
西環西營盤水街1C-1K號東利大廈地下H1號舖