2020-07-19 127 瀏覽
📍ᴛᴇᴀʜᴜʙ呢間Cafe我bookmark咗好耐🤭今次仲有機會可以試到❤️ 我同朋友去食個下午茶🥰所以今次我目標係衝着佢啲甜品嚟嘅🤣 不過老實說食完有些失望🙍🏻- 焙茶芝麻芝士蛋糕($36)呢個芝士蛋糕奶味都幾重🤭焙茶同埋芝麻味都好分明😚 食落去都唔會好甜😋個餅底脆脆地幾好食😆 不過我個人就認為細舊咗啲😢比利時窩夫配茶味雪糕($70)茶味雪糕就分別揀咗焙茶同埋大紅袍雪糕嘅茶味都好濃郁 食到茶嘅苦澀味😛 食落唔會太甜但係個窩夫同我想像之中有啲出入😣我以為係兩至三塊好大塊圓形嘅窩夫🧇點知係細細地一夠咁😢雖然total有三個 但係就咁食窩夫食落去有啲過甜🥺 窩夫食落去都算脆口不過呢款如無意外下次應該都唔會再叫😔但係下次會想再黎試吓佢嘅戚風蛋糕🍰我見好多人都打卡 希望到時食落去唔會失望啦😣✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評外觀:★ ★ ★ ★ ☆回頭率:★ ★ ☆ ☆ ☆抵食指數:★ ★ . 5
📍ᴛᴇᴀʜᴜʙ
焙茶芝麻芝士蛋糕($36)
個餅底脆脆地幾好食😆 不過我個人就認為細舊咗啲😢
比利時窩夫配茶味雪糕($70)
茶味雪糕就分別揀咗焙茶同埋大紅袍
雪糕嘅茶味都好濃郁 食到茶嘅苦澀味😛 食落唔會太甜