2024-03-26 92 瀏覽
星期六午餐時間,同朋友食個午餐,見個餐牌飲品有款幾特色嘅,開心果椰椰。好少有開心果做的飲品,即刻叫咗來試吓。不過佢冇得揀糖度,冰度,只有凍飲。返來杯飲品賣相幾好,係個杯邊有開心果醬痴住啲開心果碎在杯邊位置。有兩層野,浮面嗰層係開心果奶蓋,下面嗰層係椰子水。整體成杯個味似微糖嘅甜度,應該係椰子水原有嘅甜度,佢應該冇額外加糖,因為味道都淡口味為住。勁少量的冰似係頂住個開心果奶蓋係面層,即係微糖少冰感覺,所以都幾啱口味,幾欣賞呎個特色飲品。西班牙海鮮飯,海鮮量合格,2隻大蝦,2隻大青口,1隻細細鮑魚,配咗好多車厘茄,個飯底都有番茄同少量蛋炒過,個味道唔錯。雞翼唔記得個菜名了,個雞翼係烤炸嘅,但冇油,個皮超脆,皮下雞翼肉好juicy。煙三文魚多士,個多士都好脆,個多士夾住少少菜,個感幾好,都唔錯。跟主食加$48加咗件甜品,芝士蛋糕,芝士味幾足,口感細膩,唔會太甜。總評,全部食品飲品都好食,呢間我食過幾次都會再返轉頭。不過只係用餐時間限90分鐘,會有少少減分,通常呢類型餐廳都會係同朋友叫啲飲品,坐吓傾偈想坐耐少少。

2024-03-23
  • 開心果椰椰