真係小學之後都冇去過推車仔嘅茶樓飲茶喇!今次係我第一次嚟蓮香居,佢有兩層,我上到二樓,初初以為呢度係遊客勝地點,知原來有九成客人都係香港人,50歲以上嘅客人佔咗大多數因為係第一次嚟,上到去見到人頭湧湧非常墟撼嘅場面,我有少少嚇咗一嚇於是問靚姐應該點樣攞位,然後佢答咗一句自己攞,我先發現真係好似細細個去飲茶咁樣,企喺啲就食完嘅枱隔離等人走好好彩咁樣畀我攞到個位,當然係要搭枱啦,喺呢度提一提如果你係有潔癖嘅,我就奉勸你千祈唔好嚟,如果唔係你應該會咩都食唔落,因為衛生環境唔係咁理想,雖然叔叔都有幫你清理檯面。。。如果要飲碗茶,落單嘅時候要記住講一聲,否則的話佢會畀普通茶壺你推點心車啲姐姐個個都好有禮貌咁樣話畀你知有咩點心,我初初以為嚟呢度係食情懷,不過估唔到其實味道冇我想像中咁差春卷就唔推薦喇,因為凍咗反而牛肉球味道唔錯另外胡椒豬肚湯好味喎,好濃胡椒味,豬肚份量好足,好惹味豉椒蒸排骨就一般啦,排骨偏肥腸粉都算滑嘅,不過未去到晶瑩通透一句講曬,喺呢度係食傳統港式茶樓嘅情懷

春卷就唔推薦喇,因為凍咗

反而牛肉球味道唔錯

另外胡椒豬肚湯好味喎,好濃胡椒味,豬肚份量好足,好惹味

豉椒蒸排骨就一般啦,排骨偏肥

腸粉都算滑嘅,不過未去到晶瑩通透

一句講曬,喺呢度係食傳統港式茶樓嘅情懷