招聘中
4天前
4天前
11天前
11天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2021-09-20 630 瀏覽
史上最臭譚仔新湯 螺酸湯米線 最近譚仔出咗個新湯 今次呢個湯其實唔難想像 就係 大陸好出名 嘅螺螄粉啦 而家只係新出左一日 湯入面酸筍濃烈嘅臭味 已經喺譚仔鋪面彌漫 如果變成常設餐牌 過多幾星期 有幾臭可想而知.總結如果你想試新湯 你又唔鍾意酸筍?小編就唔建議你試啦 唔洗睇下面啦 (‼️但都要比like呀)(😅希望呢篇文幫到朋友仔 防伏啦).講番譚仔新湯 又好唔好食呢?⭐️螺酸湯米線$43👎🏻湯底方面 比較淡 唔算濃 冇螺粒酸豆角 酸味明顯 酸筍方面 冇咁臭 (但即使係咁都應該好多人覺臭)🤔辣度方面 可以自行選擇 👎🏻但譚仔差左個紅油 感覺辣得冇咁爽👌🏻海螺片正常🤔麻辣豬皮 係濃烈嘅嗅覺影響下 再加埋湯底浸住豬皮 所以麻辣味唔係太感覺到 值得一讚 豬皮冇毛 都彈牙 有4-5塊.如果同淘寶螺螄粉比較絕對係淘寶 螺螄粉比較好食我平時幾鍾意食螺螄粉 但就唔落酸筍因為煮完 真心成屋都好重味好臭🤦🏻‍♀️比全屋歧視相比之下 譚仔 湯淡 螺味唔重 少咗個紅油冇咁過癮完全輸比一包$1x 淘寶即食麵.⭐️總結唔食酸筍嘅你 唔建議點鐘意食螺螄粉嘅你 建議你自己煮鍾意食螺螄粉 但又唔鍾意咁濃味 唔想咁油 呢個湯就
總結如果你想試新湯 你又唔鍾意酸筍?
(😅希望呢篇文幫到朋友仔 防伏啦)
講番譚仔新湯 又好唔好食呢?
⭐️螺酸湯米線$43
👎🏻湯底方面 比較淡 唔算濃 冇螺粒
酸豆角 酸味明顯
酸筍方面 冇咁臭 (但即使係咁都應該好多人覺臭)
🤔辣度方面 可以自行選擇
👎🏻但譚仔差左個紅油 感覺辣得冇咁爽