2019-06-30 202 瀏覽
位於旺角嘅呢一間文青cafe, 佔地3層高, 超過5000呎嘅面積,陣容強大餐廳主打大型開放式廚房及自助餐服務,客人點選完食物後,就會獲分發一部機器,當食物準備好,機器就會發出提示🛎店內裝修都極花心思,很適合文青打卡影相🎏自助餐具位於店內底層的中間,客人所需的餐具以及水都可以在此取得🌌 桔梗奶昔 $58🌌非常特別的一杯飲品,味道複雜,新奇有趣,感覺似飲緊空氣,味道有香水的感覺😂勁過癮🎇 抹茶牛奶 $48🎇抹茶味道重,奶味十足, 不甜不膩🌠 每日昔昔 🌠材料依然都係用桔梗,上面有藍莓, 口感似奶凍,非常新奇特別🎇麵包配無花果奶油蘋果白蘭地起司抹醬 🎇簡單嘅麵包配合出色嘅果醬,無花果奶油有芥末味,帶少少辣和刺激口感,而蘋果白蘭地起司醬酒味非常濃😛🎆桔梗沙拉🎆酸度十足嘅開胃菜,香味特別🌌 水上芭蕾舞 干貝繞圈圈 $168🌌刺身帶子、 煙燻三文魚奶油鮮蔬醬、溫泉蛋刺身帶子非常大粒而且新鮮, 奶油飯有芝士香味中間夾雜三文魚碎, 而質感似意大利飯, 食物會有少少硬身,撈埋溫泉蛋醬及藜麥一起食,味道更佳😋😋🌠 海底世界 海龍王真的來了 $228🌠奶油龍蝦、帶子、貓魚、 羅勒堅果醬、溫泉蛋龍蝦新鮮大隻

店內裝修都極花心思,很適合文青打卡影相🎏

桔梗奶昔

🌌 桔梗奶昔 $58🌌
鮮奶抹茶

🎇 抹茶牛奶 $48🎇
抹茶味道重,奶味十足, 不甜不膩
每日昔昔

🌠 每日昔昔 🌠
材料依然都係用桔梗,上面有藍莓, 口感似奶凍,非常新奇特別
麵包

🎇麵包配無花果奶油蘋果白蘭地起司抹醬 🎇
沙拉

🎆桔梗沙拉🎆
酸度十足嘅開胃菜,香味特別
水上芭蕾舞干貝繞圈圈

🌌 水上芭蕾舞 干貝繞圈圈 $168🌌
刺身帶子、 煙燻三文魚奶油鮮蔬醬、溫泉蛋
海底世界海龍王真的來了

🌠 海底世界 海龍王真的來了 $228🌠
奶油龍蝦、帶子、貓魚、 羅勒堅果醬、溫泉蛋
龍蝦新鮮大隻, 奶油令到龍蝦味道更加鮮香, 同樣地飯的質感比較硬身,而中間夾雜貓魚和蝦粒,而且份量不少, 羅勒堅果醬味道甜,幾特別,整體感覺良好👍🏻👍🏻

最後離開嘅時候不忘要將所有用具搬到回收部,收拾由自己做起,可以令店家更專心處理食材😛👏🏻

總體來說,呢間文青cafe 規模強大, 食物唔錯有啲仲好特別,仲有一款水煙,香味甜甜地,都好多人叫,值得去試下👍🏻

PS 間cafe好多年輕的侍候及服務員,好多靚仔靚女🥰
桔梗奶昔
鮮奶抹茶