2023-08-18 420 瀏覽
荃灣果間台風拉麵風由佢開鋪就幫襯到依家,一直都覺得好好食,禁多年都仲未搵到香港有其他拉麵店可以超越佢👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今日收工經過旺角台風分店,撞正剛開門唔洗排隊,即刻去試吓😋旺角分店餐牌同荃灣完全唔同,變左另外4️⃣款口味,而且最愛ge 沾麵竟然只有上午先有😫最後揀左兩個基本款試~1️⃣🐟魚介豚骨拉麵湯底同荃灣一樣好濃厚,湯汁非常掛麵,麵質都係同荃灣一樣,好彈牙2️⃣🦐燒海蝦味豚骨拉麵呢個麵一來到就見到鋪滿櫻花蝦🦐,湯底都有好濃蝦味,同樣好濃厚,但唔會覺得好漏呢到可以隨自己口味更改每碗拉麵入面ge配菜或者叉燒🥩,非常貼心👍🏻今次仲試左佢檯面樽辣椒油🌶️,超級好食,佢唔算好辣,但好香,加左落碗麵到即刻令碗麵味道昇華左👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雖然整體質素都同荃灣一樣,但我始終覺得荃灣分店ge 芝士蕃茄🍅🧀拉麵係最好食,如果旺角分店都可以有呢款拉麵就好喇😙

今日收工經過旺角台風分店,撞正剛開門唔洗排隊,即刻去試吓😋

最後揀左兩個基本款試~
1️⃣🐟魚介豚骨拉麵

2️⃣🦐燒海蝦味豚骨拉麵