2019-02-18 121 瀏覽
之前經過呢間餐廳 見佢好似鄉村style 嘅design 以為係d 好chill 嘅coffee shop ☕️ 直到去食前幾日 朋友向我介紹呢間餐廳 先知原來係食台灣野 🇹🇼入到餐廳 見到有幾枱講國語嘅 我地估可能係老闆同佢嘅朋友 而貌似台灣人嘅店員就帶我地入座我同朋友一人點左一樣食物同一杯飲品首先我就點左 鹹酥雞滷肉飯 $72鹹酥雞同滷肉飯嘅份量比例接近1:1 令我覺得好surprise 🤩鹹酥雞炸得好香脆 而且無乜油益味 😋而且當中有d 蝦片 都炸得好脆 唔似買返黎再倒落去滷肉肥瘦適中 同埋唔會太鹹 平時最怕佢好鹹 好彩佢拿捏得好好😋份量超級大 一個女仔可能未必食得曬起司奶蓋益力多沙沙 $43呢杯野令我好失望 首先無乜益力多味😔而且奶蓋味因為同d沙冰撈賣一齊亦都出唔到個味😟最大嘅敗筆就係奶蓋上面嘅士多啤利醬 佢係好假個d 水果味就算無撈勻佢 成杯野都係個陣味 😫好後悔叫左呢杯野 紅燒牛肉麵 $78紅燒牛肉麵煮得好嫩好軟 食落口嘅口感好好但蘿蔔可能老 有好多根要吐出黎 同埋悶得唔夠耐 有d硬同好嫩嘅牛肉有好大反差湯味都好濃郁 要挑剔嘅就係對比起個飯 麵嘅份量好小呢起司奶蓋炭焙烏龍茶

入到餐廳 見到有幾枱講國語嘅 我地估可能係老闆同佢嘅朋友

成間餐廳個氣氛都好chill 好舒服
食過都明白點解會咁多人比
佢啦
2019-01-24
$112.5 (晚餐)
鹹酥雞滷肉飯
紅燒牛肉麵