🇭🇰Hong Kong - Causeway Bay📍Fat Daddy 胖老爹每次台北必食嘅胖老爹原來係香港開咗,上次新年經過冇開,今次去開銅鑼灣終於可以試到!今次叫咗個單人雞腿餐試一試,必有上腿下腿雞全翼同一罐飲品!呢度係一間外賣店,所以冇任何位置可以食嘢,所以我哋行咗去維多利亞公園坐低食!第一樣要讚吓嘅就係佢真係即叫即炸,所以買完要15-20分鐘左右。但不得不說即炸真係好好味!個人比較中意上腿同下腿嘅味道,呢個炸衣會比較重味啲,而雞全翼味道會比較淡小小。正體黎講味道就係不過不失,但呢個炸雞確實比KFC、麥當勞Juicy好多,一咬肉汁爆出黎。下次黎會再試下其他小食,今次太飽無食太多。台灣咁出名嘅胖老爹黎到香港好似無乜討論點,可能宣傳唔夠到位。同埋位置比較偏,去銅鑼灣行街都一定唔會經過。但確實係一間幾唔錯嘅炸雞,有機會一定要試下。📍銅鑼灣糖街8號樂聲大廈地下G05號舖
🇭🇰Hong Kong - Causeway Bay
📍Fat Daddy 胖老爹

📍銅鑼灣糖街8號樂聲大廈地下G05號舖
2024-04-15
20 分鐘 (外賣自取)
下午茶