2024-04-23 12 瀏覽
ᵕ̈ ᵕ̈ ᵕ̈ #heyfoodly_中環#heyfoodly_台式呢間係台灣既過江龍,平時返工見到網上外平台有得嗌都想試好耐。果日星期六黎講,唔算排好耐。大概15分鐘左右,留意番堂食每人最低消費$45。圓仔芒果嫩仙草盛盤💰$58芒果系列係香港限定。平時我唔鐘意好抗拒食仙草,但呢個顛覆咗我對仙草嘅想像。佢一啲都唔苦,一上枱已經好動L😂,會俾埋個芒果汁淋上去食,加埋粉圓一齊食除咗煙煙韌韌之外,又會有仙草凍既口感、非常豐富。個芒果粒勁甜,見到廚房啲人真係冇停過手切啲芒果😂同時佢仲會比5粒紅豆芋圓,紅豆好大粒好冧,芋圓就一般正常,加埋一齊食有d似好杰既紅豆沙加芋圓😂芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤(小)💰$98一上黎咁大份真係嘩左聲。佢既芋泥係比較濕,唔會好杰好乾,但係芋頭既香味唔係好出。反而個焙茶味就好濃啦,鐘意食焙茶既人真係要叫!呢一個就跟煉奶,我鍾意食甜啲我就加晒,仲可以食到奶香。個冰底口感好特別,仔細啲食就發現原來佢加左仙草一齊刨,所以仲未食到有少少蒟蒻加冰嘅口感。食到差唔多最後發現個底原來都有仙草😂加埋都有5粒紅豆芋圓,食完超飽。❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍✨八時神仙
ᵕ̈ ᵕ̈ ᵕ̈
#heyfoodly_中環
#heyfoodly_台式

圓仔芒果嫩仙草盛盤💰$58

芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤(小)💰$98
食到差唔多最後發現個底原來都有仙草😂
加埋都有5粒紅豆芋圓,食完超飽。

八時神仙草 (中環)
中環歌賦街19號地舖

#heyfoodly_hk#美食#香港美食#hkig#foodie#hkfood#hkfoodie#hkrestaurant#中環美食#中環#台灣##台式##過江龍#甜品#刨冰##仙草#八時神仙草
2024-02-21
  • 芋泥嫩仙草盛盤