2023-11-30 43 瀏覽
媽媽話想食台灣野 諗一諗元朗有咩台灣野食先~諗起係Yoho1有間check in Taipei 環境食物都真係好似置身於台灣咁😌元朗呢間分店是以台灣海岸為靈感主題,設計包含了紮染、小山丘、島嶼和日出日落🌅,令人很舒服的感覺💛🔸肉鬆皮蛋蛋餅 $78呢個組合好有驚喜,皮蛋味唔會話好濃烈一啲都唔怪怪的~肉鬆份量多多,而個皮蛋唔係切到碎,所以好有口感😆個蛋餅又有點點流心效果🤩🔸髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 $88成個碟同埋蛋餅都好鋪滿了紫薯粉和蛋黃碎,個樣已經好吸引🤤 蛋餅包住芋泥,芋泥唔會好甜又食到芋香,層次豐富🩷🔸蒜泥台灣水蓮 $98媽媽最愛的水蓮😆一根根細長的蔬菜炒得又香又脆,還有微微的蓮香😚🔸櫻花蝦烏醋茄子🍆 $48櫻花蝦🦐配上茄子🍆,茄子煮得好淋好綿滑,烏醋醬汁味道带酸好醒胃😆,茄子吸收晒醬汁的精華,正🔸芭樂苦瓜汁 $52芭樂既色澤有點似甘蔗汁,苦瓜味唔會話好苦澀,飲落帶點點甘味👍🏻🔸黑糖薑母鮮奶 $42媽媽叫左熱既黑糖薑母鮮奶,還加了黑糖珍珠($5)黑糖味好香濃,好暖身
媽媽話想食台灣野 諗一諗元朗有咩台灣野食先~
諗起係Yoho1有間check in Taipei
環境食物都真係好似置身於台灣咁😌

🔸肉鬆皮蛋蛋餅 $78
呢個組合好有驚喜,皮蛋味唔會話好濃烈一啲都唔怪怪的~
肉鬆皮蛋蛋餅

肉鬆份量多多,而個皮蛋唔係切到碎,所以好有口感😆
個蛋餅又有點點流心效果🤩

🔸髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 $88

🔸蒜泥台灣水蓮 $98
媽媽最愛的水蓮😆
一根根細長的蔬菜炒得又香又脆,還有微微的蓮香😚
蒜泥台灣水蓮

🔸櫻花蝦烏醋茄子🍆 $48
櫻花蝦烏醋茄子

🔸芭樂苦瓜汁 $52

🔸黑糖薑母鮮奶 $42
媽媽叫左熱既黑糖薑母鮮奶,還加了黑糖珍珠($5)
黑糖味好香濃,好暖身

蒜泥台灣水蓮
櫻花蝦烏醋茄子