2020-03-16 1086 瀏覽
同朋友係觀塘行街搵地方食晏,佢提議話帶我去食呢間餐廳,我地係觀塘行去行左好耐,後尾先知原來牛頭角出會近好多🤦🏻‍♀️慶幸去到撞正唔多人(但都爆場嫁)排左2,3分鐘就入到去食。不得不提就係嗰到既環境,裝修得非常有心思,好有台灣既風味!👍🏻連佢地既店員都係台灣人黎嫁,全部都係用國語溝通既紅燒豬軟骨飯🍚 $45/碗份量都幾足夠,紅燒豬骨非常惹味,味道唔錯👍🏻不過其實呢到最出名既係魯肉飯,今次無試到,下次一定要試番!台南擔仔米粉🍜 $36/碗同樣份量都係好足夠,湯底清清地唔會話好濃味,米粉加左蛋,蝦同牛丸之外,仲加左肉燥,味道唔錯!值得一試🤨爆濃起司蛋餅🧀 $30/份呢個係必定要試!煎蛋餅入面夾住芝士,芝士煎到有爆醬溶溶地既效果,超級好食!絕對唔會令芝士控失望😍😍😍一份有4件,兩個人食啱啱好❗️塩酥雞 $37/份炸得非常酥脆,雖然係要炸既,但唔需要等好耐,落單後好快就送到黎👍🏻仲要係熱辣辣既!食台灣菜點可以唔嗌塩酥雞🤤🤤香芋珍珠奶茶;胚芽珍珠奶茶🥤係台灣店嗌番台式飲品當然無令人失望啦😝呢到既飲品選擇都幾多下,自己落單既時候可以揀埋甜度,同埋需唔需要多冰/少冰🧊我今次揀左7分甜,但其實都好夠甜呀,所

紅燒豬軟骨飯🍚 $45/碗

台南擔仔米粉🍜 $36/碗

爆濃起司蛋餅🧀 $30/份

塩酥雞 $37/份

香芋珍珠奶茶;胚芽珍珠奶茶🥤
係台灣店嗌番台式飲品當然無令人失望啦😝呢到既飲品選擇都幾多下,自己落單既時候可以揀埋甜度,同埋需唔需要多冰/少冰🧊我今次揀左7分甜,但其實都好夠甜呀,所以可能如果揀正常甜度既話就會太甜了🧐

🎈呢間店舖特別之處係佢既裝修非常之有心思,設計得好有台灣風味同埋有好多既打卡位📸
爆濃起司蛋餅
紅燒豬軟骨飯