喺香港好食嘅甜品店,基本上一年四季都咁旺場,刨冰專門店亦唔例外🤩!之前有朋友講過「#ShariShari」係最好食嘅刨冰店,今次終於有機會一試😻🍧我哋加埋叫咗3款刨冰:🍵#抹茶忌廉焦糖刨冰(配白玉):身為抹茶控,當然要揀返抹茶味先滿足🤭 可惜嘅位係,抹茶味嘅苦比焦糖嘅甜味搶走咗;如果一啖裡面只係得焦糖味,就會甜到死,多過抹茶味嘅話亦會錯重點🥲 我諗配紅豆嘅宇治金時味應該會好少少~🫠🍨#伯爵奶茶刨冰(配白玉):呢間刨冰嘅高質之處,就係可以好簡單、唔需要太多配料都好好食😋 除咗白玉,刨冰入面只係有消化餅碎同奶凍🍮 我本身唔太鍾意伯爵茶味,但都覺得好食😀🖤#日本黑芝麻刨冰(季節限定):芝麻味超級濃郁!!芝麻醬多到滿瀉咁滯,就好似食緊夠濃嘅芝麻糊咁,同埋有之前喺日本食黑芝麻芝士蛋糕嘅味道🥰唔知遲啲會唔會再出豆腐味呢🥹?同埋下次好想試吓焙茶黃豆粉~~🤤

🍧我哋加埋叫咗3款刨冰:
抹茶忌廉焦糖刨冰(配白玉)

伯爵奶茶刨冰(配白玉)

2024-02-13
宵夜
抹茶忌廉焦糖刨冰(配白玉)
伯爵奶茶刨冰(配白玉)