餐廳: 富山麵家
資訊:

2022-10-01 145 瀏覽
【銅鑼灣玉桂狗主題拉麵店🍜富山麵家】-小編朋友係玉桂狗粉絲黎😝佢一知道🍜富山麵家🍜同Cinnamoroll有聯乘😂即刻捉咗我去食🥴拉麵味道都唔錯😜重點係佈置相當用心🤩鍾意肉桂狗嘅朋友千祈唔好錯過‼️-拉麵店位於銅鑼灣希雲街😗都開咗好多年上網睇佢仲係東京拉麵show⑤年冠軍添🏆味道實有保證🥳富山麵家依家做緊Cinnamorl 二十週年期間限定活動💠由即日起去到今年12月31日💠想去嘅朋友仔要留意番個時間啦~餐廳佈置十分有心思👍🏻由外到內都好靚😝一啲都唔馬虎😤絕對值得黎打卡!一嚟到餐廳就俾佢藍色嘅玉桂狗門面吸引住😝門口地氈同埋布簾都有玉桂狗公仔💙入到拉麵店🤍完全被玉桂狗包圍住🥰無論係餐枱、餐具定係牆壁都會有肉桂狗嘅蹤影🫶🏻就連店員都着住肉桂狗嘅T恤👕真係可愛爆棚🥴朋友開心到係咁周圍打卡📸💁🏻‍♀️想帶埋玉桂狗返屋企?呢到有得買珍藏餐具套裝😜價值$216,包括:🔹精美拉麵碗🥣🔹可摺式購物袋🛄🔹不銹鋼筷子🥢-💠小編嗌晒期間限定玉桂狗主題食物💙打卡一流💠😋Cinnamoroll特製牛奶拉麵 $98賣相我比100分🥳淺藍色的玉桂狗拉麵碗加埋一片玉桂狗圖案嘅魚片🫶🏻真係太可愛了吧~試啖牛乳湯先😝飲落似牛
【銅鑼灣玉桂狗主題拉麵店🍜富山麵家】

小編朋友係玉桂狗粉絲黎😝
拉麵味道都唔錯😜重點係佈置相當用心🤩
鍾意肉桂狗嘅朋友千祈唔好錯過‼️

拉麵店位於銅鑼灣希雲街😗都開咗好多年
上網睇佢仲係東京拉麵show⑤年冠軍添🏆
味道實有保證🥳

想去嘅朋友仔要留意番個時間啦~

一嚟到餐廳就俾佢藍色嘅玉桂狗門面吸引住😝

🔹不銹鋼筷子🥢

💠小編嗌晒期間限定玉桂狗主題食物💙打卡一流💠
Cinnamoroll特製牛奶拉麵

😋Cinnamoroll特製牛奶拉麵 $98
試啖牛乳湯先😝飲落似牛奶忌廉雞湯,味道好香濃🥰
朋友好鍾意佢嘅沖繩豬軟骨🥴好入味👍🏻味道偏甜煮得夠腍😙至於叉燒就肥瘦適中啦~
溏心蛋呈半熟狀態🥰蛋白嫩滑🍳蛋黃綿潤,蛋香十足

麵條掛汁能力一流😜帶點麥香😗不過小編覺得可以硬啲同有咬口啲😙整體相當唔錯推介!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

Cinnamoroll 特製沾麵

😋Cinnamoroll 特製沾麵🍜 $108
💁🏻‍♀️沾麵多咗青瓜絲同蟹柳,可選以下三種湯底:
🔹熱牛乳湯🥛
🔹魚介醬油湯🐟
🔹胡麻醬
小編揀咗招牌魚介醬油湯😜聽聞豚骨、雞骨、雜菜及魚醬熬製而成😝而個醬油係自家研製的魚醬,難怪味道咁香醇😍濃中帶鮮
今次玉桂狗化身做一隻糖心蛋超級可愛🤪

肉桂狗果凍有啲椰子味😗
底下仲有啲粉紅色嘅水蜜桃啫喱珠以及煙韌有咬口嘅丸子🍡
甜品味道正常😙可以嗌黎打卡

好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑

📍富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下
💸人均消費:$196