男朋友表示想食泰國野,所以就泥左呢間曼谷車站食晚餐。晚上7點幾已經full左8成枱,本來真係滿心期待,點知被安排坐的座位,完全望到餐廳非常惡劣ge一面,污糟餐具和無蓋垃圾筒就正正係我地隔離(如下圖)!而且出餐位就係附近,嚴重唔衛生,唔知仲以為去左大排檔食飯!?我同男朋友見到都呆左,真心咩胃口都冇哂!座位還有小昆蟲爬左係我地個袋到,就算呢到d野幾好食都好,都唔會再有下一次。泰式燒烏頭條魚比想像中大條,鹽燒帶出烏頭鮮味,加上魚肚裡面放左d香茅,味道更豐富,但略嫌肉質偏鞋身。配果個泰式醬汁有小小辣,都幾惹味。海南雞飯先講個飯,煮得好爛,而且又冇乜味;另外d雞非常肥,厚雞皮肥膏多過雞肉!炸蝦餅成餐飯最好味係炸蝦餅,剛炸好熱辣辣,外層脆口,裡面爽彈!不過唔好以為有咁多舊,每舊都只係得半舊,一開了二,所以加埋得三舊,質素以$58泥講都對得起價錢。好明白出街食飯,多數都會收加一服務費,但呢到ge服務真係大開眼界,無論係送餐定係問佢拎碗碟,佢都係就咁一野掟落枱到!加上餐廳環境衛生問題,男朋友食完表示肚痛,還好我沒有,但真係唔敢再去食啦。
男朋友表示想食泰國野,所以就泥左呢間曼谷車站食晚餐

泰式燒烏頭
泰式燒烏頭

海南雞飯
先講個飯,煮得好爛,而且又冇乜味
;另外d雞非常肥,厚雞皮肥膏多過雞肉!
海南雞飯

成餐飯最好味係炸蝦餅
炸蝦餅

!加上餐廳環境衛生問題,男朋友食完表示肚痛
,還好我沒有,但真係唔敢再去食啦

2019-05-11