2019-05-07 251 瀏覽
琴晚同朋友聚會嚟到九份.十分試下, 我哋分別叫左四樣野食): 溶岩芝士雞, 蚵仔煎, 蚵仔肉碎泡飯同埋阿嬌擔仔麵。溶岩芝士雞賣相吸引(其實我哋最初都係見到隔離枱食緊, 個賣相好似好好食咁先嗌😂😂), 但炸雞肉嘅部分好少, 太多骨嘅部分, 做唔到啖啖肉嘅感覺, 芝士醬略咸, 食兩啖已經想飲水, 個包幾脆, 偏乾身, 要點芝士食, 但都係偏乾同膩, 我哋四個人都食唔晒😐同埋呢個價錢有啲唔抵食🙈蚵仔煎同蚵仔肉碎泡飯啲蚵仔食落都好似唔太新鮮, 食落個口有陣唔新鮮嘅海鮮味🙊好失望☹️ 個泡飯上面有勁多芫茜, menu張相都見唔到有咁多🙈蚵仔煎個口感似食煎蛋, 唔係好夠木薯粉, 差啲煙韌嘅口感🙁🙁但值得一讚嘅係啲Waiters好有耐性👍🏻, 我哋問佢攞碗仔, 加幾次水......佢哋啲態度都好好, 臨走仲好nice咁講歡迎下次光臨🙋🏻‍♂️其實menu入面都仲有好多野想試, 同埋聽到隔離枱嗰家人話啲台式飲品好好飲, 所以我會比左次機會佢試埋其他想食嘅菜同飲品, 希望會對佢改觀啦😗

蚵仔肉碎泡飯
阿嬌擔仔麵