知道九龍灣E-Max開左一間可以帶狗狗一齊去的室內餐廳,所以一早book好位,同朋友和狗狗一齊去開心一下!餐廳分開了兩邊,一邊是堂食不可以帶狗狗,而另一邊是可以帶狗狗,不過要以外賣形式進食!到達餐廳先到堂食那邊登記,然後會有店員帶我們到狗狗共享分間,餐廳好細心,怕狗狗會不小心出了一個閘,所以閘外也有一個高閘!由於當日是星期日的關係,有很多狗主也帶同狗狗來到這裡一齊玩一齊食飯!狗狗活動位置都可以的,見狗狗們都玩得好開心!而且入面仲有其他寵物用品寄賣!點餐的話要自行到餐廳門口點餐,有食物時店員會到狗狗共享空間那邊叫號拎食物!餐牌上有很多不同的食物,種類都幾多!泰式拼盤,相信堂食的話應該都幾大碟,因為要分開兩個外賣盒先可以裝得完!拼盤包括有魚餅、串燒、釀蟹蓋、豬頸肉和泰式鳳爪!魚餅本身已經有少少辣,味道不錯!串燒分別是雞肉和豬肉,兩者都有稍稍燒過,有點炭燒味!釀蟹蓋釀有蟹肉和一些蔬菜,口感有點像食蔬菜餅!豬頸肉有炭燒過,食到有炭燒味,而且唔肥,點上泰式辣醬一齊食更加惹味!而泰式鳳爪酸酸辣辣,十分開胃!椰子雞湯,好香椰子味,內有香茅、雞肉、草菇等,味道鮮甜!香煎帶子野菌露筍意大利飯,意大利飯拌
餐牌上有很多不同的食物,種類都幾多!
香煎帶子野菌露筍意大利飯
椰子雞湯,好香椰子味,內有香茅、雞肉、草菇等,味道鮮甜!
低溫慢煮燒美國牛腹肉
香煎帶子野菌露筍意大利飯,意大利飯拌入了蘑菇、露筍,帶有奶油的味道,唔會太creamy!帶子稍稍煎過,底面都有煎香,內裡軟滑鮮甜!
低溫慢煮燒美國牛腹肉
低溫慢煮燒美國牛腹肉,牛腹肉好香牛肉味,肉質鬆軟。配有薯蓉和炒香的什菜,十分惹味!
椰子雞湯
青檸薄荷梳打、芒果乳酪沙冰,前者清新又夠酸,好有開胃的感覺!後者好香芒果味,夠冰凍!
香煎帶子野菌露筍意大利飯
另外這裡也有提供狗狗餐單,我們點了牛肉飯俾狗狗食,看她吃得津津有味!

有冷氣又可以有食物俾狗狗同埋我地食,實在不錯,不過大家如果要帶狗狗黎的話,記得預約,星期六日好full的!
2019-10-13