Little Cove Espresso 係西貢絕對係人氣no.1咖啡店,無論weekdays, weekend or holidays 都係一樣咁多人,仲係堅尼地城開左分店咖啡店有室外同室內座位可供選擇,全部座位都係放得密密麻麻的,坐得唔算舒服,我仲要坐正門口個張枱,冷氣同出面熱風既交匯點,個感覺不太好受Iced Americano 好深焙既味道,帶燶同苦味,唔係我杯啡😅Smoked Salmon on Sourdough Rye黑麥酸種麵包麥味又香又脆,搽上Labneh 脫乳清酸奶,上面放上火箭菜同煙三文魚,再撒上中東香料 za’atar,最後擠d檸檬汁,煙三文魚唔咸又肥美,加上香料既香味仲有酸酸地既味道,又夾又好食French Toast Brioche索晒d蛋漿後再攞去煎,外面好脆身但入面仲軟綿綿的,撒上大量肉桂粉、Pistachio碎、玫瑰花瓣、Mascarpone再淋上Honey,又靚又好食西貢比堅尼地城坐得更逼夾,店員一食完就極速收碟想趕你走咁滯,食物方便始終都係西貢更出色,咖啡就真係作陪襯好了,談不上係好飲,不過食物真心好出色,亦都因為咁會繼續幫襯,如果想chill下嘆

Iced Americano
好深焙既味道,帶燶同苦味,唔係我杯啡😅

French Toast

西貢比堅尼地城坐得更逼夾,店員一食完就極速收碟想趕你走咁滯,食物方便始終都係西貢更出色,咖啡就真係作陪襯好了,談不上係好飲,不過食物真心好出色,亦都因為咁會繼續幫襯,如果想chill下嘆杯啡我會建議你去過第間🙂