2021-08-29 61 瀏覽
朋友book 左哩間日式燒肉,雖然装修好日式,但係佢同平時我哋食嘅日式燒烤唔同,哩到似乎出名食羊,同埋我見到佢寫住”成吉思汗”烤肉,好特別呀!雜果燒酎:好啱女士們飲,易入口,佢有檸檬、西柚同橙,啲生果係硬的,應該冰過,飲到咁上下啲生果變軟,最後仲可以食埋啲生果,成杯嘢好啱夏天飲。椰菜絲沙律:椰菜入邊有啲麻醬,好開胃,亦都減低油膩感,加左d卜卜脆,好有口感。蒙古羊卷肉:一啲都唔羶,而肉質非常嫩滑,加上孜然粉更好味!韓式豬肉片:好嫩滑,佢本身有啲韓式辣汁醃過,所以唔需要再加任何野已經好好味壼漬牛肋條:濃郁嘅牛肉味,就算唔小心over cook 都唔會硬,仍然Juicy柚子雞腿肉:肉質嫩滑juicy ,雞皮燒到脆卜卜,增加口感紐西蘭羊西冷:一啲都唔羶,以為自己食緊厚切牛舌,好有咬口羊湯烏冬:羊肉片鮮嫩,加上少許菠菜。讚岐烏冬煙煙韌韌,湯底好甜,望落好似好清,但係飲落去好濃郁,飲到有羊味,但唔羶。

雜果燒酎

椰菜絲沙律

蒙古羊卷肉:一啲都唔羶,而肉質非常嫩滑,加上孜然粉更好味!
韓式豬肉片

蒙古羊卷肉

壼漬牛肋條

柚子雞腿肉:肉質嫩滑juicy ,雞皮燒到脆卜卜,增加口感
柚子雞腿肉

紐西蘭羊西冷:一啲都唔羶,以為自己食緊厚切牛舌,好有咬口
紐西蘭羊西冷

羊肉烏冬