餐廳:古今地點:銅鑼灣澳門逸園中心菜式:日式居酒屋餐牌:主打特色創意卷物。主餐牌有前菜沙律,刺身,壽司,多款特色卷物,燒物,串燒,鍋物,天婦羅,小食炸物,飯類,清酒同飲品,仲有二人套餐。落單用QR code。埼玉網燒牛舌 $78 另加一琦玉網燒牛舌一客4大件,熱辣辣上枱,有返相當厚度。咬落去完全唔韌,口感超彈牙,味道夠鹹,伴有椰菜絲沙律可解膩同減鹹度。另外仲有酸汁可平衡鹹味。日式章魚小丸子 $48 另加一日式章魚小丸子一客6粒,熱辣辣上枱。面頭滿滿木魚花同紫菜絲,居然加埋椰菜絲同生菜。章魚小丸子整得脆皮,入面就滑溜,真係食到煙韌章魚粒,如果多d邪惡沙律醬就perfect啦。超級龍卷風 $98 另加一超級龍卷風一客8件,兩件尾六件身,飯卷包住紫菜,入面有啖啖肉炸蝦,加上鰻魚,忌廉芝士,青瓜絲同脆脆,面頭再加上脆脆同醬汁。食落口感好豐富,有脆口脆脆同滑溜忌廉芝士,而炸蝦都好脆口,味道口感豐富,又唔會過鹹或者膩。我特別鍾意有忌廉芝士。蜘蛛 $103 另加一蜘蛛一客5件,兩件尾三件身,紫菜外皮包住飯卷,飯卷加有好多蟹籽,入面就係炸軟殼蟹,加上蟹柳,青瓜絲,牛油果。食落口感有脆口炸軟殼蟹又有爽口
餐廳:古今
地點:銅鑼灣澳門逸園中心
菜式:日式居酒屋
餐牌:主打特色創意卷物。主餐牌有前菜沙律,刺身壽司,多款特色卷物,燒物,串燒,鍋物,天婦羅,小食炸物,飯類,清酒同飲品,仲有二人套餐。落單用QR code。

埼玉網燒牛舌 $78 另加一
埼玉網燒牛舌

日式章魚小丸子 $48 另加一

蜘蛛,超級龍卷風

超級龍卷風 $98 另加一
超級龍卷風

蜘蛛

蜘蛛 $103 另加一
蜘蛛一客5件,兩件尾三件身,紫菜外皮包住飯卷,飯卷加有好多蟹籽,入面就係炸軟殼蟹,加上蟹柳,青瓜絲,牛油果。食落口感有脆口炸軟殼蟹又有爽口青瓜絲,感覺都唔會太膩。
兩款卷物一齊上碟,伴有日式芥末,酸薑片同食用花瓣,賣相不俗。
裝修係以木材為主,非常日式,座位舒服,食物質素唔錯。
2024-01-28
埼玉網燒牛舌