如果唔係之前黎過,真係唔知呢度居然有一間隱身觀塘工廈既日式餐廳,主打特色創意卷物!入面同外面反差極大,入面裝修非常日式,入到去感覺別有洞天。不過除左創意卷物,呢度都有供應刺身,壽司,沙律,小食,燒物,天婦羅,飯等。創意卷物就必點架啦。另外叫左一份沙律,兩款燒物同一個鍋,試下新野先。麵豉湯一坐低就每人有一碗麵豉湯,湯夠濃夠咸,入面有腐皮仔,昆布同蔥花。龍卷風沙律 $68龍卷風沙律成座山咁,主要係新鮮生菜塊,加入脆脆海藻,蟹柳絲,蟹籽,甜蛋碎,撈埋沙律醬同佢地既招牌鰻魚汁,仲有唔少脆片碎增強口感。味道幾濃,主要係蟹柳同海藻味,仲有少少辣。金龍卷 & 蜘蛛叫左兩款創意卷物,同一碟一齊上,擺盆精緻。蜘蛛 $85蜘蛛原來係紫菜卷包住炸軟殼蟹,蟹柳,牛油果同青瓜絲。一客五件,三件身兩件蜘蛛尾,賣相唔錯,特別係條尾。炸軟殼蟹仲好香脆,加埋青瓜同牛油果食可減膩。金龍卷 $88金龍卷一客八件,分開兩條短金龍放係碟既兩邊,原來係卷包住炸蝦加d cream cheese,上面舖上一塊厚厚地既三文魚刺身,再加少少沙律醬。炸蝦皮好脆,我好鍾意cream cheese既清新味同creamy質感,加埋新鮮肥美既三文

不過除左創意卷物,呢度都有供應刺身壽司,沙律,小食,燒物,天婦羅,飯等。

麵豉湯

麵豉湯

龍卷風沙律

龍卷風沙律 $68

金龍卷 & 蜘蛛

叫左兩款創意卷物,同一碟一齊上,擺盆精緻。

蜘蛛

蜘蛛 $85

金龍卷

金龍卷 $88

金龍卷一客八件,分開兩條短金龍放係碟既兩邊,原來係卷包住炸蝦加d cream cheese,上面舖上一塊厚厚地既三文魚刺身,再加少少沙律醬。炸蝦皮好脆,我好鍾意cream cheese既清新味同creamy質感,加埋新鮮肥美既三文魚刺身,多重口感味道。

網燒牛舌

網燒牛舌 $48

網燒牛舌一客八塊,牛舌都幾厚身,質感爽脆,好有咬口。本身調味足,加埋另上既麻油,好香。

雞翼串燒

雞翼串燒 $48

每串兩隻雞翼,共兩串,開左邊方便食,雞翼唔算大件。雖然放左一陣先食,個皮仲好脆,鹽燒關係所以係乾身。

三文魚頭湯鍋

三文魚頭湯鍋 $88

三文魚頭湯鍋個鍋好大,有半邊三文魚頭,好多甜嫩娃娃菜,幾多豆腐,京䓤粒同紅蘿蔔。三文魚頭d肉居然唔算韌,都算嫩滑。個湯胡椒濃,少少辣,飲完個身暖笠笠。蔬菜吸左個湯超甜,好健康既鍋物,我地飲個鍋底朝天。

食完超飽,今餐d野食都唔錯。除左創意卷物,呢度都有好多其他野食,下次可以再黎。座位都ok,有大膠板同鄰座隔開。上菜超快,除左個鍋等左陣,其他快到食唔切。
2021-02-08
蜘蛛