2024-01-07 496 瀏覽
走進呢間店,第一眼就覺得Sea小哥磁場好勁,一坐低就先點左Fish n Chips,搞掂肚餓嘅問題。邊望住窗外,食邊呢塊金黃鬆脆嘅炸魚,外皮唔油膩,反而有種輕盈嘅口感,白魚肉厚身又鮮嫩,啖啖肉,真係正!再埋一啖薯條,外邊微酥微鹹,一咬落去,心都融埋。而Egg Benedict with Lobster,賣相靚得過癮,啲龍蝦肉一摷落去,鮮甜得黎帶點海鮮嘅回甘;蛋黄醬滑得嚟香濃,整份既視覺又既味覺享受得我呢個食客心花怒放。最後,當然少不了曲終人散嘅甜品——Apple Filo,喺朋友推介下試吓。酥皮嘅響脆聲,令人一聞嗲,每一啖嘅蘋果蓉夾帶著微微嘅酸甜,送入口中好似喺舌尖起舞,令人回味無窮。加埋Rose Latte,輕輕嘅玫瑰花香拂過唇間,為呢頓飯劃上一個完美嘅句號。食完咁滿足,仲要上嚟谷噏撈兩句,真係一個開心嘅夜晚!🍽️🌹🍰