2023-12-20 128 瀏覽
哎吔,今次黎到GPlace,個心情high咗一整個level!首先係個和風慢煮昆布牛小排,溫暖到心坎入面🥩,個牛小排喺昆布嘅擁抱下真係滑到响啲,嗌牛的同時帶嚟嗰陣陣昆布鮮味,食落正!再嘆下非洲古斯米沙律,辣辣酸酸啲感覺啱晒夏天,小米彈牙過龍蝦波,爽口得嚟啲蔬菜又鮮 crunchy,真係唔錯。轉戰湯品,我哋揀嘅法式龍蝦湯好似高級版嘅味啤蝦餅咁,帶勁但又唔會蓋過龍蝦鮮味,粟米忌廉湯就軟滑得滯,甜甜地溫潤心房。正!來到主食,鮮菇通心麵嘅豐富口感同香氣攞得今晚最正宗嘅用餐体验,燴牛面肉同紅酒汁嘅搭檔,嗰種蔓延開嘅味道,喺口腔裏頭翻滚,簡直係叫人停唔到口。真係慢慢享受每一啖食物嘅細微差別,啖啖都好過癮!这次食評我決定唔搞嗰啲專業术语,就係要講出最真切嘅食客體驗,GPlace,食得開心,食得洽滿!👍👏🍷