2021-06-08 110 瀏覽
星期五晚本身約咗去尖沙咀食,點知又逃不開ot ,搞到老公等咗我成個鐘頭,我又急肚餓,唯有去附近食, 上網搵了這一個評價相當不錯嘅西餐廳,而且位於海濱,夜上人流較少,因為不屬於觀塘市中心所以佢去碰下運氣,好開心真係仲有兩個位。餐廳有個好大嘅露台,outside area可以望到整個海濱公園,但一早已滿座,我們只得了靠門口位置。我哋兩個人叫咗一了一個前菜炸雞 ,一個雞肉漢堡,一個意粉,兩杯飲品。 嚟到之後每一份都好大份,超好食,食到飽到頂胃。香辣炸雞,數唔到有幾多塊, 鬆脆,唔會硬到介咀,好食過出面好多專賣炸雞的韓式店。葡式雞扒漢堡配炸薯條, 嚟到嚇親,好大份量。有兩大塊雞排,有Piri 醬,帶微辣,非常好味, 麵包鬆軟厚身, 淨係食呢個都已經飽曬。蟹肉香草蕃茄意粉, 厚厚的蟹肉,加上微酸蕃茄及creamy忌廉,開胃又美味,只可惜太飽了,所以只完成一半。另外飲品的水蜜桃茶同荔枝茶都係手搖的,一點都不馬虎。有靚景,又好味,食完又可以去行下海濱,感覺良好。

另外飲品的水蜜桃茶同荔枝茶都係手搖的,一點都不馬虎。

有靚景,又好味,食完又可以去行下海濱,感覺良好。

香辣炸雞
葡式雞扒漢堡配薯條