餐廳: 魚一壽司 (教育路)
資訊:

2017-08-06 133 瀏覽
今日放假朝早同老公去打完羽毛球,番屋企hea左陣,決定落元朗食個午餐再行千色店買野😁我同老公都想食日本野,於是上openrice搵下元朗有邊d日本餐廳,見到呢間評價幾好而且價錢合理,一於就呢度食啦😆餐廳地下有一排吧台位,服務員安排我地上二樓坐,差不多坐滿人客,我地坐左最後一張台。由於午市時間,午市定食都有好多款,有丼、壽司、拉麵都有,而且價錢真係非常大眾化..除左定食外仲有好多其他款揀,多到我同老公都諗左好食咩好老公最後揀左天婦羅烏冬定食 $48,仲附送三文魚豉湯同沙律,有蝦天婦羅同南瓜天婦羅,上台時熱辣辣,炸漿幾脆蝦算彈、南瓜好甜自選丼有甘多款刺身揀,我梗係吾會錯過啦..我揀左劍魚腩、三文魚腩、油甘魚腩、三文魚籽同水母全部都係我既至愛@$124。刺身質素吾錯,新鮮、特別油甘魚同劍魚腩質地爽口得來幾甘香。三文魚籽粒粒分明咬落卜卜爆開,撈埋D飯食正燒牛舌--我地兩個食日本野都差不多必食的項目,呢度燒得剛剛好,吾會韌,香口,老公好快就食曬一串有頭甘蝦---老公話d蝦好甘甜,而且兩隻蝦都算大隻、幾新鮮呢度服務員服務幾好,清理台面都清得好勤快👍🏻 而且非常抵食😆下次可以再來食晚餐。

天婦羅烏冬定食
自選丼有甘多款刺身揀,我梗係吾會錯過啦..
我揀左劍魚腩、三文魚腩、油甘魚腩、三文魚籽同水母
自選刺身丼

燒牛舌
有頭甘蝦---老公話d蝦好甘甜,而且兩隻蝦都算大隻、幾新鮮
有頭甘蝦壽司
天婦羅烏冬定食