朋友請左我食2件超好食既麻糬曲奇,唔食就猶自可,食完就心掛掛,得嗰2件實在太唔夠喉🤣問完佢系邊度買之後,我就即刻衝左過去入貨🤣我買左:👉🏻✨抹茶紅豆麻糬波波✨ $28麻糬波波拳頭咁大個,-包5個先系廿零蚊,性價比真係好高👍🏻外皮咬落去十足鬆軟濕潤嘅麵包;抹茶味好夠重,入面香甜軟滑既紅豆餡同Q Q麻糬都幾多下,好足料,口感好有層次👍🏻✨紫薯麻糬波波✨ $28紫薯香幾重,入面紫薯餡好幼滑👍🏻✨麻糬曲奇✨ $58-盒入面就已經有4款唔同口味既麻糬曲奇,目測有成8款唔同既味道😍我揀個盒就有抹茶、伯爵茶、特濃朱古力粒粒、芝士呢4隻味😍呢4隻味個味道分別都好鮮明出眾,各有特色,誰也搶不了誰的風頭;每個麻糬曲奇🍪都有半個手掌咁大,有番咁上下份量🤣食-個都起碼半飽🤣比較軟身既曲奇外層加埋入面個舊煙煙韌韌拉到絲既白色麻薯,口感真係冇得輸,小妹大愛😍✨開心果麻薯Q Q✨ 呢個麻糬QQ入面有濃味到不得了同好幼滑既開心果醬,開心果迷真係必試😝✨曲奇禮盒✨ $128包裝個白色盒系我中意既風格😍可愛得梨又唔會太花巧。入面仲有9款唔同口味既曲奇,造型可愛之餘仲好香甜酥脆,加杯熱茶飲住食簡直太完美👍🏻送禮亦都好得體✨

問完佢系邊度買之後,我就即刻衝左過去入貨🤣

我買左:👉🏻

✨抹茶紅豆麻糬波波✨ $28

✨紫薯麻糬波波✨ $28

紫薯香幾重,入面紫薯餡好幼滑👍🏻

✨麻糬曲奇✨ $58

✨開心果麻薯Q Q✨

✨曲奇禮盒✨ $128

✨焰燒芝士蜂蜜蛋糕✨

蛋糕表面微微比火燒過,有浸焦糖香😍食落蜂蜜味好重,但係又唔會好甜,質感仲好軟熟添👍🏻

✨聖誕爆谷✨

裝爆谷個雪人樽仔好可愛,戴住頂細細頂嘅聖誕帽同頸巾仔😍放系聖誕樹隔離真係好襯🤓爆谷牛油焦糖味好重,粒粒都好香脆👍🏻

臨近聖誕嘅關係,舖頭仲有賣埋獨立包裝既聖誕造型小冬甩同小曲奇✨,夠晒應節;咁可愛又好食,小朋友收到一定開心到飛起😍

呢間餅店啲嘢食又平又靚仲要好正,今日又是慳家的一天呢🤣

🍩Fresh Fresh Bakery

📍天后電氣道50號地舖