📍跑馬地𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚅𝚊𝚕𝚕𝚎𝚢❝又另一間人氣拿坡里pizza🍕亞洲Top24!✨罕有既炸pizza!😍仲試齊多款😝❞今次同朋友一齊黎食呢間亞洲Top 24既pizza😎經唔少media推介後我都bookmark左😬店員好熱情friendly😝由於佢主打外賣 店內得一張大枱同幾個bar枱位 所以坐得好逼🙈💬關於批邊批底‼️佢用石窯焗爐即叫即製🔥批邊脹卜卜 軟熟煙韌 好有麵粉香😝但相對我之前大推既中環pizza愛店 呢度既批邊冇咁脆口同puffy空氣感 中間密度高 實淨少少 更重麵包感🍞(視乎大家鍾意邊款 我個人中意脆口puffy感😚)同埋蕃茄醬款式既批底都偏濕🙈另外炸pizza好特別! 好好食 下面再講🤤🌿🐷𝐕𝐞𝐬𝐮𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 $248 (4/5)有Pork sausage, mozzarella, 羊奶芝士, 西蘭花葉😬好惹味既一款 充滿鹹香!😆同朋友一致覺得最中意呢款 好少見充滿菜既pizza 西蘭花葉食落似菠菜😚🧀🍅𝐁𝐮𝐟𝐚𝐥𝐚 $208 (3.5/5)呢款同margherita好似 只係芝士用上buffalo mozzarella!😋蕃茄醬偏酸 芝士煙韌口感😌可惜呢款批底偏濕🙈🌶
📍跑馬地𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚅𝚊𝚕𝚕𝚎𝚢
❝又另一間人氣拿坡里pizza🍕亞洲Top24!✨
罕有既炸pizza!😍仲試齊多款😝❞

💬關於批邊批底‼️

Vesuviana

🌿🐷𝐕𝐞𝐬𝐮𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 $248 (4/5)

Bufala

🧀🍅𝐁𝐮𝐟𝐚𝐥𝐚 $208 (3.5/5)

Diavola

🌶🐷 𝐃𝐢𝐚𝐯𝐨𝐥𝐚 $208 (4/5)
有Salami, mozzarella, 羊奶芝士同蕃茄醬 同上面bufala好似🤭只係多左salami辣肉腸🌶好香辣! 唔食得辣既朋友要留意😎呢款都係好惹味🔥不過批底都偏濕

Fried  stuffed  pizza

🔥🍕𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐒𝐭𝐮𝐟𝐟𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 - 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 $188 (4.5/5)
第一次食炸pizza🔥係Margherita款😚個批皮香脆煙韌 中間好多茄醬同芝士😎不過多過2人sharing就有d麻煩 同埋要趁熱快手食!😌因為D醬汁配料會跌晒落最底 食落會覺得唔夠料咁 要了/倒番d出黎🙈

Ricotta  stuffed pastry
🥐𝐒𝐟𝐨𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐑𝐢𝐜𝐜𝐢𝐚 $58 (4/5)
呢款甜品係酥皮餡餅中間係甜甜的ricotta cheese✨帶點肉桂香同少少檸檬味🍋🤤(朋友上網search先知原來仲有帶杏仁味既element😬)個酥皮超酥脆 好多層!! 特別係角落頭 一咬係超脆又好多層 口感超正😚食過最酥脆既酥皮❤️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Little Napoli
跑馬地景光街8號景光樓地下

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_跑馬地

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Vesuviana