東京チカラめし📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖有次係旺角行街,朋友見到呢間日本燒牛丼專門店已經表示好想食,皆因佢係日本迷,每次有日本過江龍嚟到香港,佢都一定要試一次。平時嘅日本過江龍,一般價錢都偏貴,但好多時都無奈要食貴價,因為可以唔使飛去日本都食到地道嘅美食。嚟到旺角呢間專門店,我哋都比佢嘅價錢嚇親,無諗過價錢可以咁平,平均40幾50蚊就食到一款高質嘅飯,想食好啲,鐵板餐都唔過100,真係估唔到!東京チカラめし喺日本有40幾年歷史,有燒牛丼元祖之稱。同其他汁煮牛丼專門店唔同,東京チカラめし所有日式燒肉丼都係鐵板燒用即叫即燒,喺肉類燒至微微焦香後再淋上特製醬汁,令人一試愛上。 💰$70鐵板野菜燒牛肉定食 🐄想食燒肉但又怕肉多油多太飽滯?呢款鐵板野菜燒牛肉定食就適合想營養均衡啲嘅人士啦!東京チカラめし堅持以鐵板燒即叫即烤,務求令上檯嘅食材保持最好嘅溫度同口感。高麗菜、洋蔥、牛肉,一塊鐵板上承載著滿滿新鮮食材同滋味,各位牛魔王千祈唔好錯過! 💰$58芝士燒豚肉丼 🧀🐖除咗鐵板,佢哋另一招牌一定係芝士燒肉丼,唔食牛肉嘅我揀咗豚肉,滋味不減。豚肉用咗日式味淋同日本空運到港
東京チカラめし
📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G8號舖

💰$70
鐵板野菜燒牛肉定食 🐄

💰$58
芝士燒豚肉丼 🧀🐖
豚肉用咗日式味淋同日本空運到港嘅秘製燒肉醬醃製,喺燒好嘅豚肉上面灑滿shredded Mozzarella cheese同grated Parmesan cheese,用火槍輕輕燒至半融化後,再灑上黑椒粒作最後調味。芝士嘅鹹香同醬汁嘅香醇完美融合,有嚼勁嘅珍珠,索盡豚肉油脂、醬汁精華、芝士嘅醇厚,味道一試難忘。

💰$18
餃子 🥟
煎餃子外皮酥脆,餡料充滿蒜香及油香,和風味十足,當餐前小食或送飯都好適合。

💰$18
唐揚炸雞 🐓
落單後即叫即炸,所以炸雞表皮非常脆口,內裡嘅雞肉多汁嫩滑,淨食定配飯都一樣咁好食。

💰$15
溫泉玉子 ♨️
單價一隻$15,有少少貴,但來自日本嘅雞蛋蛋香濃郁,滑溜嘅蛋白同流心嘅蛋黃拌入香甜嘅珍珠米入面,連普通嘅白飯味道得以昇華。
  • 餃子
  • 唐揚炸雞