2020-04-06 77 瀏覽
無得外出旅遊唯有就係香港食台式料理,係屋企食得多”老媽”即食麵,新開左一間分店喺荃灣咁啱經開要試吓拌麵同埋湯麵☺️.♡ ♡ ♡和牛炸醬拌麵特選得太識炸醬同埋甘筍思木耳絲青瓜絲加咗一隻太陽蛋蛋汁拌入粗面食到幾香蛋味,秘製醬汁拌入牛肉碎,呢個俾到驚喜好食.♡ ♡ ♡金華火腿干具花雕雞湯麵用慢火煮再釀花雕酒慢慢將酒味滲入雞肉肉質特別濃原,配合金華火腿湯底更加帶出咁香味道麵條選取粗條煙韌同彈牙啱啱好♡ ♡ ♡澎湖花枝丸我比較鍾意食花枝丸佢即叫即炸香脆濃郁肉丸非常之彈牙配合酸甜醬夠晒開胃👍🏻👍🏻♡ ♡ ♡高麗菜豬肉水餃水餃用咗高麗菜同豬肉份量非常多第一啖咬落去湯汁流晒出嚟整體都OK嘅不過餃子如果再整得來啲溫度比較熱啲咁就Perfect😛♡ ♡ ♡老媽仙草凍奶茶仙草增加口感,感覺上比奶茶比較淡一點♡ ♡ ♡熱洛神花茶酸酸甜甜好開胃,洛神花保健適合女士飲用排毒、生津止咳、幫助消化飲多兩杯都唔怕😝

澎湖花枝丸

老媽仙草凍奶茶
仙草增加口感,感覺上比奶茶比較淡一點
熱洛神花茶
老媽仙草凍奶茶,熱洛神花茶