芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2020-01-15 40 瀏覽
今日收工好想食串燒 邊度有得食 今晚就發掘到一間好多選擇既串燒店食物方面 我地叫左最高級別日本鹿兒島黑毛和牛後腰脊肉 招牌茄子燒🍆 香草芝士烤雜菇 玉子燒 蒜香扇貝 食材新鮮 味道正 調味有鹽 芥末 醬汁 即叫即整 所以烤既時間長小小 食好串燒需要耐心等待 首先黎到既係 最高級別日本鹿兒島黑毛和牛後腰脊肉 我地揀左五成熟 就咁睇佢油花較少但均勻 肉質軟嫩 入口柔軟 好香牛脂味 齒頰留香 然後 招牌燒茄子 🍆 茄子上鋪滿辣椒 🌶️香蔥切碎末 加入調味料 茄子肉厚 燒得岩岩好 惹味鮮嫩 蒜香烤扇貝 裙邊爽脆 元貝嫩滑 上面既汁好鮮甜香草芝士烤雜菇 見到有金菇雞髀菇 上面溶左一層Mozzarella Cheese 一叉起好拉絲 食落真係真係好夠邪惡😈玉子燒甜甜地 烤到熱熱地好味今晚唔小得一杯麒麟一番搾Frozen Beer 🍺叫左杯上年尾先出既香梨蜜糖味 清新淡雅 邊食串燒邊飲 爽呀😆

最高級別日本鹿兒島黑毛和牛後腰脊肉

招牌茄子燒