2020-01-22 1304 瀏覽
有同事生日,我地9個去左K11食日本野慶祝佢生日。佢地個lunch menu只有10個選擇,不過其實10個都算ok架啦,都有唔同既款式可以揀。除左兩個同事之外,我地其他人全部叫晒個幸福串燒六盛合。佢有六串燒,飯,湯,兩個前菜(豆腐同醃製蒜頭),溫泉蛋同六個串串。其中四個串都係雞肉,有雞亦,雞脾肉,雞軟骨仲有個唔唔咩🤣🤣其他兩串係秋葵同菇。 有一串有啲"鞋"但係就唔知道係乜嘢,個雞軟骨好吃,佢地好似係整碎晒再整到好似條腸咁其他啲串都好得好好食, 只係用鹽來調味所以啲雞都好有雞味。啲前菜好食,我攞左個蛋黃黎撈飯食,簡直一流! 不過唔知係唔係我地太多人叫呢個,燒唔切,所以都出得有啲慢,有兩個同事差不多食完另外兩個先岩岩開始食。問咗另外兩個同事佢哋個餐好唔好食。 雞肉壽喜燒嗰個同事話味道有啲淡,不過啲雞肉係滑嘅。另外嗰個蒲燒鰻魚飯,佢話個鰻魚都好厚肉同好多,佢後尾都食唔晒。

幸福串燒六盛合

• 幸福串燒六盛合