2019-09-05 504 瀏覽
唔係講笑,呢間位於粉嵿的越一的PHO真係好正,個牛肉湯底令我想飲哂佢,價錢仲要都幾平!真心推介俾所有朋友仔!d梳化位又靚又坐得舒服樣樣野食都好吸引,又抵食綜合牛肉湯粉(生牛肉,牛丸,牛腩), 一個實而不華的名字,卻是一碗非凡的美食!pho最緊要係個湯底同牛肉,佢質素唔單止好,仲要夠份量,牛肉又新鮮,冇得彈!呢個香茅浸大蜆必點,超級超級鮮甜好味,我成煲湯飲哂,香草控大大大愛!蜆的鮮甜配上n咁多種東南亞香料,果種味道完美到唔識形容,你睇下d香料幾足料就知,每一啖湯我一定聞過先飲,太香了,好正!然後是烤牛肉撈濛,落左勁多濛粉汁,酸酸地勁開胃,食到勁飽牛肉新鮮,睇下d顏色就知!係咪好想食呢?燒虎蝦勁香口,蝦殼燒到透哂,想連殼食,不過虎蝦殼都唔簡單,幾厚,3隻有d唔夠喉,勁想加單原來有鮮果汁叫,同家人一人一杯,再兩溝,甘筍燈汁,冇得輸!真係食得盡興,估唔到粉嶺都有好野食

d梳化位又靚又坐得舒服

樣樣野食都好吸引,又抵食

综合牛肉湯粉

香茅浸大蜆

然後是烤牛肉撈濛,落左勁多濛粉汁,酸酸地勁開胃,食到勁飽
牛肉新鮮,睇下d顏色就知!

係咪好想食呢?

2019-08-29