2020-03-01 1060 瀏覽
是咁的,由於我老婆工作關係,我地無乜機會可以一齊去到旅行。經啲旅遊網book位果時見到個超抵嘅package,商務加靚酒店都係萬幾蚊。不過飛機情況同酒店係點就唔講,但有機會坐商務,真係要去國泰啲lounge,體驗下。我呢啲鄉下仔第一次Lounge,真係覺得好舒服,如果轉機嘅話一定得到一個好好嘅休息。有好多休息位,我唔方便影相,飲左少少酒我都訓左半粒鐘,真係好舒服。由於第一次去國泰Lounge所以早左好多個鐘到加埋delay,都有成半日係lounge,乜都抵晒。早餐呢,幾難食下。沙律吧呢,啲菜都好新鮮,呢凍肉就普通野。個個話必食吧膽膽麵同雲吞麵,都係一搬自助餐料。三文魚治同蛋治,普通自助餐野。有個茶吧,飲左杯普洱茶幫助消化。坐坐下就開始眼訓。訓前有杯白蘭地,唔記得邊隻VSOP。仲有好多酒,不過都唔好飲太多,上機係咁嘔就大獲。上機前食埋個lunch,普通酒店自助餐西餐,不過配飯就似茶餐廳喇。杯sparkling就普通野,好酸下。人一世物一世點都要試下國泰lounge,如果坐長機,沖個涼都幾好。

沙律吧呢,啲菜都好新鮮,呢凍肉就普通野。

個個話必食吧膽膽麵同雲吞麵,都係一搬自助餐料。

三文魚治同蛋治,普通自助餐野。

有個茶吧,飲左杯普洱茶幫助消化。坐坐下就開始眼訓。