2024-02-24 526 瀏覽
今日就同朋友黎到呢間日式居酒屋食飯門口好開揚 望到入面非常之有特色嘅裝修呢到有齊晒刺身,串燒,炸串,小食,鍋物 等食物 選擇多 梗有一款啱食 亦都係朋友放工暢飲嘅好地方先食前菜 煙燻豬肝豬肝無其事怪味 處理得好好口感係粉粉地 配左啲酸酸甜甜嘅梅子醬 係幾開胃 刺身 要左三點盛有赤蝦赤身帆立貝赤蝦非常之大隻 成隻虎蝦咁 肉質鮮甜唔會霉赤身 夠淋無根 淡淡魚味帆立貝厚身大粒三樣刺身都好新鮮高質 炸串日本白板魚旦 薄薄號炸皮配上爽口魚旦 幾夾鵪鶉蛋 第一粒蛋食到有少少流心蛋嘅感覺 後來 應該係蛋黃粉粉的 所以食落似流心雞脾肉 雖然係炸物 但係一啲都唔乾 咬落仲好嫩燒物原條燒魚 燒伊佐木 一擺上枱 覺得切左一格格 好得意 但原來係有特別 佢原格夾啲魚肉上黎 係可以無骨 魚肉好實 好有魚味雞心喉管 估唔到香港嘅居酒屋 都做得咁細緻 啲咁刁鑽嘅位 都有得食 雞心喉管咬落煙韌 係燒到過晒龍 特式燒飯團表面燒得焦脆 但又只係薄薄一浸 咬落去好似飯焦咁 表面脆米 入面軟糯嘅米飯而飲品分別叫左青蘋果梳打:非常之青蘋果 酸酸地 好解油膩感巨峰sewa酒:果酒比較易入口 甜甜地 女仔都啱飲呢度食嘢 真係好有日

今日就同朋友黎到呢間日式居酒屋食飯
門口好開揚 望到入面非常之有特色嘅裝修